Hoida kehoasi hieronnalla

Palvelut

Klassinen hieronta

Hieronta on olennainen osa suomalaista terveydenhuoltoa. Hieronta on aina asiakaslähtöistä ja suunnitelmallista hoitoa – tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Hieronnan vaikutuksesta lihasjännitys lieventyy, lihaksisto rentoutuu ja pintaverenkierto sekä sitä kautta myös aineenvaihdunta vilkastuvat. Hieronta edistää kuona-aineiden poistumista kudoksista ja hapen pääsyä kudoksiin, jolloin usein myös kipu lievittyy. Hieronta lievittää stressiä, rauhoittaa keskushermostoa ja saa aikaan kokonaisvaltaisen rentouden ja hyvänolon tunteen.  Klassisen hieronnan lisäksi käytän hoidon tehostamiseksi mm. mobilisoivia tekniikoita, lymfahierontaa, faskiakäsittelyä sekä dry needling (kuivaneulaus) -hoitoa.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on hieronnan erityisalue, jossa sovelletaan klassisen hieronnan otteita, ottaen huomioon urheilijan lajivaatimukset sekä harjoituskauden ja -ohjelman vaiheet. Hoitosuunnitelma tehdään aina yhdessä urheilijan kanssa. Hieronta on osa urheilijan kokonaisvaltaista lihashuoltoa. Urheiluhieronnan tavoitteina ovat palautumisen edistäminen kuormittavasta rasituksesta, paikallisten kiputilojen ja lihasjäykkyyksien varhainen toteaminen sekä niiden poistaminen. Urheiluhieronnalla pyritään ylläpitämään liikkuvuutta, ennaltaehkäisemään rasitusvammoja sekä rentouttamaan urheilijaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Urheiluhieronnan lisäksi käytän hoidon tehostamiseksi mm. mobilisoivia tekniikoita, lymfahierontaa, faskiakäsittelyä ja dry needling (kuivaneulaus) -hoitoa, sekä kinesioteippausta.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on tulevan äidin kokonaisvaltaista hoitamista ja se on täysin turvallista koko raskauden ajan. Raskausaika tuo kehoon monia muutoksia joiden aiheuttamia kipuja ja oireita pystytään lievittämään hieronnan keinoin. Raskaushieronta toteutetaan aina asiakaslähtöisesti ja yksilöllisesti tulevan äidin tarpeiden mukaisesti. Hieronta tapahtuu kylkimakuulla ja puoli-istuvassa asennossa tuettuna. Kokovartalohieronnassa (90 min)käydään läpi koko keho päästä varpaisiin, puolihieronnassa (60 min) keskitytään äidin haluamiin kehon osiin ja ongelma-alueisiin.

Lahjakortti raskaushierontaan on ihana lahja tulevalle äidille - puolisolta, työkavereilta tai ystäviltä!

Dry needling

Olen rekisteröity Dry needling -terapeutti (DNT®).

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Dry needling hoidossa käsitellään lihaksissa sijaitsevia kipu- ja heijastepisteitä eli triggerpisteitä. Nämä ovat herkkiä ja arkoja alueita lihaksissa, ne syntyvät kun lihas on jatkuvasti supistuneessa tilassa esimerkiksi huonon työasennon, kuormittavan harrastuksen tai muun jännitystilan vuoksi.  Lyhentyneen lihaksen aineenvaihdunta häiriintyy ja se ei pääse toimimaan normaalisti, jolloin se aiheuttaa esim hartiaseudulle lihaskipuja, huimausta, liikerajoitusta, heijastekipuja muualle kehoon, huimausta tai päänsärkyä. Dry needling onkin erinomainen kivunhoitomenetelmä. Neulaus yhdistetään usein muihin manuaalisiin terapiamuotoihin kuten hierontaan. Dry needling on turvallista ja kivutonta pieniä heijastetuntemuksia ja lihasnykäyksiä lukuunottamatta. Tyypillisiä hoidettavia vaivoja on niska-ja selkäkivut, päänsärky, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti, piriformis-syndrooma,  plantaarifaskiitti ja muut lihasperäiset kiputilat ja säryt.

Lisää tietoa voi lukea Suomen Dry needling yhdistyksen sivuilta.